SVENSK LAPPHUND

  Ewy Pettersson, Grönsinkavägen 116, 810 20 Österfärnebo, tel: 0291-500 11


Välkommen till min hemsida, Ewy heter jag och är uppfödare på denna fantastiska ras som ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Jag började som kennelflicka när jag var 12 år på Stråhles Kennel i Österfärnebo. Clary som var uppfödare då lärde mig otroligt mycket om rasen. Så jag har henne att tacka för allt det jag kan idag. Hon hade på den tiden många härliga ungdomsläger, kurser i lydnad och hur man bäst visar upp sin hund i utställningsringen.

Jag hade en mycket speciell tik vid namn A-Bos Maggi som jag tränade med.

Jag fick följa med på många hundutställningar i Sverige, Norge och Finland. Kommer ihåg när vi var till Finland och tävlade lydnad där alla i ringen pratade finska och jag kunde inte ett ord finska, men alla tävlande gick likadant i lydnadsringen så jag lärde mig hur de gick utantill, så när det blev Maggis och min tur gick vi som vi lärt oss och hör och häpna vi blev 2:a av 25 tävlande, det är den BÄSTA prestationen jag gjort inom lydnadsvärlden. Är själv väldigt utställningsintresserad och älskar att visa hund. Så vill ni ha hjälp i utställningsringen någon gång så är det bara att knacka mig på axeln och fråga.

Har under åren fött upp några utställningschampions, även någon som jagar älg, björn och småvilt. Mitt intresse är att försöka bevara rasen och föda upp rastypiskt friska och sunda hundar med bra temperament.

Lapphunden är den perfekta allroundhund som är otroligt lättlärd, trofast, barnkär och passar alla, jag menar alla!

Skulle DU vilja bli ägare av denna underbara ras är ni varmt välkomna att ringa 0291-500 11, 070-2690251 eller skicka mail till: jambos@telia.com.

 

[Home] [Nyheter/News] [Om kenneln, rasen] [Hundar/Dogs] [Valpar/Puppies] [Kullar/Litters] [Minne/Memory] [Länkar Gästbok]